PRIPREMA I REALIZACIJA SELIDBE

Ukoliko je pred Vama selidba, verovatno ste preopterećeni pitanjima: Šta je potrebno za selidbu? Kakva ambalaža je potrebna za selidbu? Želite da znate kako najbolje zaštititi stvari prilikom selidbe da se ne bi oštetile ili polomile.

Pred Vama je nekoliko saveta kako da se pripremite da Vaša selidba protekne što bezbednije i sa što manje stresa. Ukoliko se odlučite da selidbu zakažete sa nama, dobićete još niz instrukcija i saveta prilagođenih Vašem tipu selidbe.

PRIPREMA AMBALAŽE PRILIKOM SELIDBE

Za selidbu je veoma bitno pripremiti odgovarajuću ambalažu. Naravno, prvo što Vam padne na pamet su kartonske kutije, bilo da su korištene ili da se odlučite da kupite nove. Osim kartonskih kutija, preporučljivo je pripremiti i nešto kartona, kao i hartije, najčešće je to novinska hartija. Pored kutija će Vam trebati i streč folija, kao i pucketava folija, koje možete naći u prodaji. Uz sve nabrojano, ne zaboravite da nabavite i dovoljno lepljive trake.

PAKOVANJE POSUĐA PRILIKOM SELIDBE

Za teže stvari kao što su posuđe, čaše i porcelan, potrebne su Vam kutije. Pošto je većina ovih stvari lomljiva, potrebno je staviti pucketavu foliju između svih slojeva, alternativno može poslužiti i hartija. Sve kutije sa osetljivim i lomljivim stvarima obavezno obeležiti, napisati LOMLJIVO i nacrtati strelicu na gore, da se prilikom transporta ni slučajno ne bi okretale naopačke.

PAKOVANJE GARDEROBE PRILIKOM SELIDBE

Garderobu je najbolje pakovati u kartonske kutije koje zatim oblažete lepljivom trakom. Ukoliko nemate na raspolaganju dovoljno kutija, možete garderobu pakovati i u najlonske džakove, međutim, trudite se da u jedan džak ne stavite previše stvari, da ne bi došlo do pucanje najlona i rasipanja i prljanja garderobe. Džakove takođe treba obložiti lepljivom trakom.

PAKOVANJE TEHNIČKIH UREĐAJA PRILIKOM SELIDBE

Pre nego što počnete da pakujete frižidere i zamrzivače, oni moraju biti ispražnjeni i odmrznuti, kao i potpuno osušeni. Staklene police treba izvaditi i ulepiti tako da se između svake pojedinačne police nalazi parče kartona ili pucketave folije. Kablove treba da zalepite i po želji zaštitite streč folijom. Na ćoškove treba postaviti parče kartona i sve zamotati u streč foliju.

Kod veš mašina, sudo-mašina i sušilica za veš treba ukloniti crevo za odvod iliti dovod vode i iskopčati strujni kabal. Pobrinite se da sva preostala voda bude uklonjena iz uređaja. Uviti u streč foliju kao kod predhodnog primera.

Što se tiče TV uređaja, desktop računara, zvučnika, monitora i ostale tehnike ovog tipa, najbolje ih je upakovati u originalnu ambalažu, ako ste je sačuvali. Većinu ovakvih kutija čuvamo zbog garancije, međutim, ako ste ih se u nekom momentu rešili, obložite uređaje pucketavom folijom i dobro osigurajte lepljivom trakom.

Bozicna kapa

* Pozovite nas klikom na broj *

063 74 376 74

PAKOVANJE DRVENOG I TAPACIRANOG NAMEŠTAJA PRILIKOM SELIDBE

Prilikom selidbe sa našim obučenim timom, savete ćete dobiti kako unapred, tako i na licu mesta. Mi ćemo se pobrinuti da profesionalno zapakujemo nameštaj sa kojim imate poteškoća. Ukoliko odlučite da sami pakujete nameštaj, treba znati da isti ponekad mora da se delimično ili sasvim rastavi, nakon čega sve pojedinačne delove oblažete streč folijom. Sve manje komade nameštaja je preporučljivo zaštititi na isti način, ali ih nije potrebno rastavljati.

Sličan je postupak i kod tapaciranog nameštaja, gde se veći komadi kao što su francuski ležaj ili ugaona garnitura rastavljaju i obavijaju streč folijom. Preporučljivo je da se pre toga posavetujete sa nama. Manje komade ćete takođe zaštititi streč folijom da se ne bi oštetili ili uprljali.

SELIDBE IZ STANOVA

Ukoliko se selite iz stana ili u stan, bilo bi poželjno obavestititi predsednika stanara. Veoma je bitno raspitati se za upotrebu lifta, pošto, na žalost, nije svugde dozvoljeno da se liftovi koriste za nošenje selidbenih stvari. Veoma je dobra ideja postaviti neku vrstu oznake ili trokut u blizini ulaza zgrade da se neko ne bi parkirao suviše blizu ulaza i onemogućio nošenje stvari.